AMMERZODEN - Beesd won met 2-3 bij Jan van Arckel in Ammerzoden. Dat was voldoende om de derde periodetitel van de vierde klasse F Zuid 1 te veroveren.

Van geweldig voetbal viel er in Ammerzoden niet te genieten. Het speelveld was hobbelig en hard en bovendien aan een maaibeurt toe.

Jan van Arckel maakte niet veel klaar en Beesd stond in de zesde minuut al op 0-1. Na een prima pass van Jasper Gremie trok Jarno van de Water de bal terug op Rens Bronk en die vond de vrije hoek. Halverwege de eerste helft zette Kevin Spronk een hoekschop voor en kopte Gremie de bal op dezelfde plek als bij de 1-0 achter doelman Arnold Hofmans: 0-2.

Uit het niets werd het in de 45ste minuut 1-2 door een schuiver Brian van Engelen. En binnen vijf minuten na rust zorgde de net ingevallen Fouad Akridi voor de verrassende 2-2.

Beesd schrok wakker en nam het heft weer in handen. Een vrije trap van Dyon van Bremen kwam in de 56ste minuut van de doelman terug en vanaf de rand van het strafschopgebied knalde Van de Water raak: 2-3. Daarna bleef Beesd slordig in de afronding. Een kwartier voor tijd lag de wedstrijd een tijdje stil. Igor Bassa en Aron Dekkers knalden met de hoofden tegen elkaar. Beiden konden verder spelen.