ALEM – Beesd A1 heeft na een reeks van twee nederlagen eindelijk weer een winst geboekt. Alem A1 werd op het pittoreske sportpark met 1-3 verslagen.

Helaas werd Beesd geconfronteerd met twee fikse tegenslagen. Jordi Kriesels bleek ziek na een feestje op vrijdagavond en Thom Degreef achtte zichzelf niet fit genoeg en keerde na een kort bezoek aan sportpark Molenzicht weer huiswaards. Ook moest Beesd voor de tweede keer op rij met een andere keeper spelen, dit maal was Ivar Diks aan de beurt om het doel te verdedigen.

In de eerste helft onderscheidde de licht kalende scheidsrechter zich door drie gele kaarten te geven aan het elftal van trainer Bertus Bronk, respectievelijk Max, Mike en Rodney kregen om verschillende redenen een gele kaart. Beesd wist in diezelfde eerste helft een comfortabele 2-0 voorsprong te nemen door goed uitgespeelde doelpunten van Thomas en Timo.

Nadat Beesd inzakte en in de tweede helft geen grip kreeg op de nummer negen van Alem kreeg datzelfde Alem een buitenkansje vanaf elf meter, een cadeautje dat ook uitgepakt werd door Alem. Ivar probeerde nog de befaamde penalty-theorie van Jordi van Zoelen tot uiting te brengen maar helaas mocht dat sprookje niet zo zijn. Net toen de druk van Alem nog meer toe begon te nemen maakte Beesd de bevrijdende derde treffer. Via een verdediger van Alem maakte Thomas zijn tweede doelpunt van de dag. Door deze overwinning klimt Beesd naar de derde plek op de ranglijst, kanttekening is wel dat de ploeg inmiddels al zes punten achterstand heeft op koploper DSC, die volgende week zaterdag de tegenstander is.