Beesd – Verliezen, Beesd 2 weet al bijna niet meer wat het is, de laatste keer dat Beesd verloor was in Tiel tegen Teisterbanders, en laat dat toevallig de tegenstander van vandaag zijn. De nummer 2 van de competitie komt op bezoek op Sportpark Molenzicht, een lastige tegenstander op papier dus.

Met een licht windje, een scherp zonnetje, werd er om 12 uur afgetrapt op Sportpark Molenzicht. Beesd begon beter aan de wedstrijd, maar was af en toe wat slordig in de passing. De eerste kansen waren voor Beesd, Hans Kroeze blesseerde zich bij een van die kansen, en moest noodgedwongen naar de kant. Een perfecte lange bal van achteren kwam bij Jasper van Bremen. Met een perfect uitgevoerd lobje verschalkte hij de doelman, en zette Beesd op voorsprong. Teisterbanders raakten een aantal minuten later de lat. Een lange bal van Teisterbanders van achteren was Mathé Nab te machtig, hij kreeg de bal niet onder controle, en de rechtsbuiten kon vrij doorlopen naar doelman van Soelen. Na de “teen van Casillas”, is nu ook de “hak van van Soelen” een legendarische gebeurtenis, hiermee zorgde hij ervoor dat Beesd met een 1-0 voorsprong aan de thee ging.

In de tweede helft was de eerste grote kans voor Beesd, Jasper van Bremen wist niet te profiteren van een fout in de verdediging. Hierna ging Teisterbanders op zoek naar de gelijkmaker, één keer werd de paal geraakt, en ook de tweede één op één pakte doelman van Soelen. Jeroen van Gameren kreeg 2 goede mogelijkheden om Beesd op een luxere voorsprong te schieten, maar helaas verzilverde hij deze niet. Net voor tijd pareerde van Soelen nog een bal uit de verre hoek. Kort daarna floot de scheidsrechter af, en konden hoofdcoaches Bronk en Kroeze opgelucht ademhalen.

De al veel bekritiseerde van Soelen en van Bremen werden op de schouders naar de kleedkamer gedragen. Van Bremen zelf reageerde nuchter, “Tja, zo is het voetbal, ik weet dat het er al die tijd heeft ingezeten.”. Hoofdcoach Bronk was vol lof over de 2 uitblinkers, “Deze 2 spelers hebben onder mijn hoede hun vleugels uitgeslagen, super trots!”. In de regio zijn de prestaties ook niet onopgemerkt gebleven, LRC, Kozakken Boys en TEC schijnen al interesse te hebben getoond in het tweetal.

Door de overwinning schuift Beesd door naar de 4de plaats op ranglijst. Volgende week speelt Beesd tegen de rode lantaarn drager HRC’14.

Sponsor Beesd 2

Topscorer 2

  Topscorers Comp. Bek.
 1. Hans Kroeze 11 4
 2. Jordi van de Water 4 2
 3. Jasper van Bremen 4 0
  Leroy Bronk 4 0
 4. Jan Kroeze 3 0
 5. Marco Kroeze 2 2
 6. Dyon van Bremen 1 1
 7. Jarno van de Water 1 0
  Lex van Dijk 1 0
  Marc de Keijzer 1 0
  Ricardo den Hartog 1 0
  Rik van Zandwijk 1 0
  Michel van Alphen 1 0
  gvv 1 0
  wadenoijen 1 0
 8. Rick Bambacht 0 0
  Mathé Nab 0 1
  Totaal 37 11

 

  Eigen Doelpunten Comp. Bek.
 1. Rick Bambacht 1 0
  Totaal 1 0

 

  Assist Comp. Bek.
 1. Dyon van Bremen 7 2
 2. Jasper van Bremen 5 3
 3. Jordi van de Water 3 1
  Penalty 3 1
 4. Vrije trap 3 0
 5. Hans Kroeze 2 2
 6. Rik Spronk 2 1
 7. Rick Bambacht 2 0
  Jeroen van Gameren 2 0
  Jan Kroeze 2 0
 8. Marco Kroeze 1 0
  Ricardo den Hartog 1 0
  Rik van Zandwijk 1 0
  Elmar Dokman 1 0
  Mathé Nab 1 0
  Jelle van Soelen 1 0
  Mec'07 1 0
  Totaal 37 11

Programma 2