Afgelopen zaterdag heeft de F2 van V.V.BEESD een unieke prestatie geleverd. Zij wisten in Nieuwendijk de bloedstollende bekerfinale tegen Drechtstreden F7 na de strafschoppenreeks winnend af te sluiten.

Beesd kwam al vroeg op voorsprong door een Champions League waardig doelpunt, maar verzuimde om de voorsprong verder uit te breiden. Drechtsteden wist goed te profiteren van wat schoonheidsfoutjes waardoor Beesd met een 1-2 achterstand de rust in ging.

Ook in het begin van de 2 helft ontbrak het aan voldoende zelfvertrouwen en wist Drechtsteden hier dankbaar gebruik van te maken en de 1-3 binnen te tikken.

Pas 10 minuten voor het einde van de wedstrijd begon Beesd het spel te spelen wat hen tot in deze finale gebracht heeft en wisten ze met nog slechts 3 minuten op de klok de 2-3 binnen te tikken. Na dit doelpunt was het zelfvertrouwen compleet terug en vochten de mannen als leeuwen en wisten met nog slechts enkele seconden te gaan de stand gelijk te trekken en er dus een strafschoppenreeks (3 stuks ieder) uit te slepen.  Beesd mocht beginnen met de strafschoppenreeks en de 1e strafschop werd keihard in de touwen geschoten. De 2e strafschop werd netjes gestopt door de keeper van Beesd en Beesd wist ook de 3e strafschop te benutten. Vervolgens barste het kampioensfeest los omdat strafschop nummer 4 van Drechtsteden over de lat tussen de grote schare toeschouwers verdween. Na een rondje toeterend door Beesd zijn de spelers en aanhang neergestreken in de tuin van een van de grootouders van een speler. Hier is onder het genot van een hapje en een drankje tot laat in de middag teruggeblikt en feest gevierd op deze unieke voetbalochtend.

’t Voorhuys in Beesd, hartelijk dank voor de heerlijke friet en snacks en alle supporters hartelijk dank voor de grote opkomst en het beschikbaar stellen van de tuin.