Na een keurige 7de plaats in het debuutjaar in de derde klasse voor Beesd C2, is het weer tijd voor het buitenlandse tripje van dit jaar. Vorig jaar werd er gekozen voor een ver avontuur in Denenmarken, dit jaar is er gekozen voor een aantal kilometer dichterbij, Oostende in België. Op vrijdagmiddag reist Beesd C2, net als de C3, A1 & B1 af naar de kustplaats aan de Noordzee. Na een lange reis in verband met de file kon er worden ingetrokken in het complex in Bredene, een aantal kilometer vanaf Oostende.

Na een rumoerige nacht, (toch Lex), kon het toernooi eindelijk beginnen voor de C2. Het duurde eventjes voordat de wedstrijden begonnen, als eerste speelden de 2 tegenstanders uit de poule SV Niederwerth & FC Knokke tegen elkaar, de wedstrijd werd gewonnen door de Duitsers uit Niederwerth met 2-0.

Na een klein half uurtje wachten kon ook Beesd aftrappen voor de eerste wedstrijd, tegen SV Niederwerth. Na een dramatisch begin keek Beesd al snel tegen een 1-0 achterstand aan, keeper Nick Beekhuizen behield Beesd van een grotere afstand. Na een slecht begin kon ook Beesd beginnen met voetballen, een uitstekende steekbal van Koen Vissenberg op de pijlsnelle Nick Huijgen werd feilloos benut, 1-1. Na de rust ging het spel beide kanten op, er kwamen kansen voor beide ploegen, maar een winnaar kwam er niet. Het eerste punt in België is een feit.

Er werd even gerekend en het programma bekeken, en om eerste in de poule te worden moest er met 3-0 gewonnen worden. Het enige negatieve bleek bij een eerste plaats moest er al om 09:00 s’ochtends gevoetbald worden, dit was ook geval bij een laatste (derde) plaats. Een tweede plaats betekende uitslapen en pas om 10:20 voetballen, hier moest gelijk voor gespeeld worden of een kleine overwinning geboekt worden. Dit moest gebeuren tegen FC Kloppe uit België. Wederom begon Beesd zwak aan de wedstrijd, en keek snel tegen een achterstand aan van 1-0, wederom was keeper Nick Beekhuizen weer belangrijk voor de C2 met een paar cruciale reddingen. Net voor rust stuurde Koen Vissenberg gelegenheids linksbuiten Ferdy van de Werken weg, hij vervolgde zijn weg naar het goal en prikte de bal knap in de hoek buiten het bereik van de keeper, 1-1. In de tweede helft was het vooral FC Kloppe wat vooruit voetbalde naar het doel van Beesd. De verdediging van Beesd werd op de proef gesteld, maar de verdediging van Beesd bestaande uit Joeri Hol, Jeroen Spronk, Jorn van de Broek, Sven de Goei en Xem van Dijk stond als een huis. Een slimme vrije trap werd snel genomen door Ferdy van de Werken op Nick Huijgen, die alleen op de keeper af kon. Hij liet de keeper kansloos en schoof de bal langs de goalie en zette Beesd op voorsprong. In de laatste minuut kreeg Beesd een penalty tegen, maar deze werd gekeerd door Nick van Beekhuizen.

Door deze overwinning werd de 2de plaats behaald, en dit betekende uitslapen voor de mannen. Na het toernooi werd er even gebunkerd in Oostende en hierna kon er huiswaarts worden gekeerd naar de accommodatie. Hierna begon de tweede gezellige avond/nacht, en voor de technische staf even een klein uitstapje naar de kroeg om even op adem te komen.

Ondanks de latere speeltijd gaat de wekker altijd te vroeg af, na een ontbijtje kon er weer worden vertrokken naar de toernooilocatie. Door de tweede plaats in de poule, kwamen we terecht bij alle nummers 2 van U15. De eerste tegenstander was Bostroe, wederom uit Duitsland. Beesd begon in tegenstelling tot gisteren goed aan de wedstrijd. Al snel stond het 1-0 in het voordeel door Nick Huijgen, zijn derde van het toernooi. Na een paar goede kansen voor onder andere Kramer aka Ferdy van de Werken en Jorn van de Broek was het Jordi van de Water die de score verdubbelde, 2-0. De genade klap kwam nog voor rust, Nick Huijgen gaf een goede voorzet, die door Jordi van de Water achter het standbeen werd binnengetikt. Na rust beperkte Beesd zich in eerste instantie vooral met het verdedigen van het doel, dit resulteerde al snel in 2 doelpunten voor de Duitsers, in mum van tijd stond het 3-2. Hierna kreeg Beesd goede kansen via Tammo Verhoeven en Ruben Cornelissen, beide faalden in de afronding. Na nog een kleine vijf minuten billenknijpen werd er afgefloten, en waren de punten voor Beesd.

Hierna werd er geloot tegen Fransen, waarvan de naam te moeilijk was om te onthouden. Helaas vindt je op dit toernooi ook teams waar het gewoon niet leuk is om tegen te voetballen. Schreeuwen, schelden, ballen wegschieten, gemene trucjes, een regelrechte ramp. Nog geen twee minuten onderweg en de Franse spits maakt een schwalbe in het strafschopgebied, een benutte penalty is hier het gevolg van. Helaas moeten we toegeven dat ondanks dat het irritante mannetjes waren, ze wel aardig konden voetballen. Beesd kwam er een enkeling gevaarlijk uit, hiermee verdienden Tammo Verhoeven een strafschop voor de Nederlanders, helaas werd deze niet benut door Ruben Cornellissen. In de tweede helft hield Beesd vooral tegen maar kwam het er een aantal keer gevaarlijk uit, na een slaande beweging van een Fransman, kon deze inrukken met een rode kaart. Hierna kreeg Beesd de beste kans van de wedstrijd maar een afvallende bal werd hoog over geschoten. Door het spel van onze tegenstander sloeg de frustratie toe, de spits haalde het zoveelste gemene trucje uit om door te lopen op keeper Nick van Beekhuizen. Sven de Goei was hier niet van gecharmeerd en verzocht de spits even het gras te kussen met een duwtje, hiermee mocht ook Sven inrukken. Een vrije trap voor Beesd werd omgebogen in een strafschop voor hun, Belgische regels zijn af en toe wat raar, en deze werd benut. Hiermee werd om erger te voorkomen snel afgefloten en was de eerste verliespartij een feit. Door deze verliespartij speelt Beesd om de 11/12de plek tegen Jong Holland, een ploeg wat in de eerste klasse acteert.

Omdat de pijp aardig leeg was bij de rood-zwarten was het vooral tegenhouden. Helaas kon Nick Beekhuizen niet voorkomen dat Jong Holland met 2-0 voorkwam. Beesd kwam er later in de tweede helft beter uit en Robbie van de Haar raakte de lat. In de slotfase van de rust kon Nick Huijgen alleen op de keeper af, tot ongeloof van iedereen floot de scheidsrechter af voor de rust, dit tot ongenoegen van de spelers en technische staf. In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer echt aan voetballen toe, een aanval van Beesd via Rick Nouwen en Koen Vissenberg resulteerde in een doelpunt via Ruben Cornelissen, 2-1, dit was tevens de eindstand.

Hiermee behaalde Beesd C2 een keurige 12de plaats van een totaal van 24 ploegen. Natuurlijk is het voetbal op zo’n buitenlands toernooi niet de hoofdzaak. Plezier en Vertier met elkaar zijn natuurlijk erg belangrijke factoren, en werden deze gecombineerd met het sportieve belang, dan had Beesd C2 zeker in de top gestaan.

Wij bedanken alle (rij)ouders die de moeite hebben genomen om ons te komen supporten in Oostende, zonder jullie was dit toernooi niet zo’n groot succes geweest.