BEESD – Beesd zette in de nacompetitie om handhaving in de 4e klasse een eerste stap in de goede richting. Deel één in het tweeluik tegen Alem werd door Beesd met 4-2 gewonnen.

Beesd had het bepaald niet makkelijk tegen de vijfdeklasser, maar was op basis van de kansen wel de verdiende winnaar. Tot halverwege de eerste helft leek Beesd weinig problemen tegemoet te gaan. Nadat Kevin Spronk uit een voorzet van Joost de Bruijn de 1-0 binnen kopte, kreeg de thuisploeg een aantal riante mogelijkheden. Toen Rens Bronk dan eindelijk uit een geplaatste vrije trap voor de 2-0 zorgde, kwam Alem echter pijlsnel terug. Ook Martijn Leerintveld schoot namelijk een vrije bal hard raak.

Halve omhaal
Ook in de tweede helft gaf Beesd een marge van twee doelpunten weer snel weg. Bronk tekende met een fraaie halve omhaal voor de 3-1, maar binnen vijf minuten kwam Alem weer terug. Leerintveld schoot opnieuw uit een vrije trap schitterend raak.

“Domme overtredingen”, oordeelde Bronk. “We hadden al gezien dat hij het kon, dan moet je niet op die plek iemand neerleggen.”

Beesd bleek in de slotfase meer inhoud te hebben. Jasper Gremie scoorde uit een corner van Bronk nog de 4-2, waardoor Beesd met een wat geruster hart richting de return in Alem van komende donderdag kan.

“Ik vind dat we dit over de streep moeten trekken”, zei Bronk. “Zij zullen moeten aanvallen en dan gaan we sowieso onze kansen krijgen. Die laatste treffer is wel belangrijk. We hoeven niet in paniek te raken als we onverhoopt achter komen.”